sunce-spolja

apartmani-foto

Kako do nas

Prenoćište Sunce na Staroj planini udaljeno je oko 65 km od Niša i 50 km od Knjaževca i Pirota. Od Beograda je udaljen 330 km, a od Sofije 120 km.

Nalazimo se na samom izlazu iz sela Crni vrh, sa leve strane puta.

Najbliže naseljeno mesto je selo Kalna koje pripada opštini Knjaževac.

apartmani-kako-do-nas

Važni saveti:

Ukoliko se putuje na relaciji Niš - Svrljig - Knjaževac - Kalna - Jabučko Ravnište, put je dugačak 110 km, sa dobrom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ovaj pravac se redovno održava i trenutno je najbolji izbor za dolazak na Staru planinu. Preporučuje se opreznost na Tresibabi, na delu puta Svrljig - Knjaževac, jer u toku zime ima dosta leda na kolovozu.

Najkraći put za one koji dolaze iz Beograda ili zapadne Srbije je Sokobanja - Knjaževac - Kalna - Jabučko Ravnište, ali je ovaj putni pravac u lošem stanju, pa se ne preporučuje.

Putni pravac Niš - Svrljig - Jalovik Izvor - Kalna - Jabučko Ravnište, 30 km je kraći od puta preko Knjaževca, ali je put od Svrljiga do sela Jalovik Izvor lokalni, nema horizontalnu, a i vertikalna signalizacija je slaba, pa je moguće zalutati.

Postoji i putni pravac Niš - Pirot - Kalna - Jabučko Ravnište, tako što se od Niša do Pirota putuje auto-putem, do isključenja za Temsku Od Temske do Kalne ide se regionalnim putem Pirot-Zaječar koji je u dobrom stanju.