sunce-spolja

Babin zub

"Babin zub" (sa vrhom nadmorske visine 1.758 m) je jedan od najlepših krajolika Stare planine. Markantne stene Babinog zuba završavaju se jugozapadno od vrha Midžor (nadmorske visine 2.169 m), najvišeg vrha Stare planine i Srbije. Babin zub predstavlja zaštićeni prirodni rezervat.

Sadržaj skijaškog centra "Babin zub" čine staze na lokacijama "Konjarnik", "Sunčana dolina", kao i "Markova livada", koja je osvetljena i za noćno skijanje. Skijalište "Babin zub" poseduje četvorosednu žičaru "Konjarnik" sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.500 skijaša na sat i ski lift "sidro" "Sunčana dolina" kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i jedan "baby" ski lift "Markova livada".

Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Skijanje na Babinom zubu

Visina centra – 1.723m
Najviši vrh – 2.169
Ukupna dužina staza – 2.000m
Broj ski liftova i žičara – 2
Broj baby ski liftova – 1
Broj srednjih staza – 1
Broj teških staza – 1
Najduža staza – 1.155m

Staza Sunčana dolina u Ski centru Stara Planina dobila je homologaciju za organizovanje slalom, veleslalom i superveleslalom trka (Super G).

Ski staze i žičare

Konjarnik Sunčana dolina Markova livada

Tip: četvorosed
Dužina: 1155 m
Uspon: 339 m
Tip staze: srednja

Tip: ski lift
Dužina: 637 m
Uspon: 178 m
Tip staze: srednja

Tip: baby lift
Dužina: 250 m
Tip staze: srednja