О нама

01
Историјат

Ко смо ми?

Објекат је изграђен 2011. године, на Старој планини, у близини ски центра Бабин зуб. Налази се на широком, осунчаном платоу изнад села Црни Врх, удаљен четири километра од почетне станице четвороседа на Коњарнику.

Ако тражите јединствено место за одмор, посетите нас или резервишите ваш смештај већ данас.

Објекат Апартмани Сунце располаже са 8 апартмана и 2 студија. Сви апартмани се састоје од дневне собе са троседом на расклапање (за две особе) и одвојене спаваће собе са француским лежајем. Студији садрже исту структуру лежајева као и апартмани али у једној просторији. Апартмани и студији су опремљени купатилом, решо кухињом, фрижидером и комплетним посуђем, ТВ-ом и централним грејањем. У приземљу објекта је заједнички дневни боравак кухињом и ТВ салом доступан свим гостима. Испред смештаја је обезбеђен паркинг за возила гостију. Идеално за породице као и за ски клубове.

Услуга је на бази полупансиона који садржи:

– Планински доручак на бази шведског стола: сухомеснато, јаја, виршле, кобасице, сланина, гибаница, проја, јогурт, млеко, чај;

– Касни ручак (од 17 часова): домаћа јела са месом, прилог и салата.

02
Зашто ми?

Где се налазимо?

Kако доћи до нас?

Постоји више начина како доћи до нас и Старе планине.  Стара планина регионално припада Источној Србији и административно се простире на територијама општина Зајечар, Књажевац, Пирот и Димитровград. Иако постоје путеви преко Алексинца и Сокобање, Пирота и Темске, ми бисмо издвојили 2 правца са најквалитетнијим путевима и најбољим одржавањем.

Уколико сте авантуриста

Уколико сте авантуриста и волите да видите природне и друге лепоте уз пут, онда вам препоручујемо пут преко Параћина, Зајечара и Књажевца. Ова деоница је већим делом одличан магистрални пут и добро се одржава.
Ипак, ако желите да најефикасније стигнете до Старе планине, препоручујемо пут преко Ниша, Сврљига и Књажевца. Уколико се одлучите да путујете том трасом, пут је дугачак 110 километара, са добром вертикалном и хоризонталном сигнализацијом. Овај правац се редовно одржава и увек је проходан, па је и најбољи избор за долазак, уз препоручен опрез због леда на коловозу.
Обавезно напуните резервоар на аутопуту, јер на последњих 50 км нећете налетети ни на једну бензинску пумпу.

01
Занимљивости

Бабин зуб

Бабин Зуб је један од врхова Старе планине који се налази на 1785 м/нв са кога почиње успон на Миџор. Врх је окружен старопланинским селима, клима је пријатна и континентална што подразумева слабо изражене јесени и пролећа док су лета врела и сушна а зиме хладне и ветровите. Регион обилује природним изворима воде од кога је најбитнији Трговишки Тимок са температуром воде од 4 степена.

Скијалиште има огроман потенцијал за развој скијашког туризма који је у развоју последњих година изградњом хотела и мањих смештајних објеката међу којима су и “Апартмани Сунце“. Скијалиште има неколико стаза различите тежине са ски лифтовима, четвороседима, покретним тракама и гондолом која води до брда.

02
Смештај

Смештај

Кухиња

Трпезарија

Спаваћа соба

Кухиња поткровље

Трпезарија поткровље

Спаваћа соба поткровље